Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

03.04.2014. - Razgovor sa poljoprivrednicima o zakupu državne zemlje

„Zakup državne zemlje je nešto sa čime poljoprivrednici imaju najviše problema zbog čega Ministarstvo poljoprivrede i priprema nov nacrt Zakona o poljoprivrednom zemljištu“, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić nakon održanog sastanka sa predstavnicima Udruženja „Banatski paori“ u Kovačici.

„Čuli smo puno konstruktivnih saveta koje ćemo uvažiti i pokušati da ispravimo neke nelogičnosti koje su se javljale u prethodnom periodu“, naveo je ministar Glamočić i dodao da je jedna od tema bila i subvencije i eventualna izmena Zakona o subvencijama.

Banatska asocijacija pokriva devet opština - od Kovina do Titela, rekao je predsednik Udruženja „Banatski paori“ Jan Husarik i dodao da ima jako puno zloupotreba u kojima su oštećena poljoprivredna gazdinstva, zbog čega je na sastanku bilo reči o tome kako može da se popravi ta situacija.

„Razgovarali smo o tome na koji način je moguće što pravednije dati u zakup državnu zemlju. Dali smo konstruktivne predloge i naše mišljenje o tome na koji način može da se pomogne poljoprivredi“, istakao je Husarik.

NazadSve vesti


17617060