Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

01.04.2014. - Podela 300 svinja poljoprivrednicima

Opština Trstenik će i ove godine realizovati programe pomoći poljoprivrednicima kroz razne vrste subvencija i već u prvoj polovini aprila očekuje se početak podele oko 300 pedigriranih rasnih svinja - suprasnih krmača i nazimica, saopšteno je iz te opštine.

"Podelićemo oko 300 svinja, kroz nekoliko isporuka. Prva isporuka kreće u prvoj polovini aprila i planirali smo da u svakoj podeli podelimo između 40 i 60 svinja", rekao je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

Reč je o ukrštenoj rasi izmeju rase veliki jorkšir i rase nemački landras (f1 generacije), a svinje će biti nabavljene od najpoznatijeg uzgajivača iz Vojvodine, naveo je Aleksić.

Prema njegovim rečima, svaki poljorpivrednik koji se prijavio za ovaj program dobiće po jednu nazimicu i jednu suprasnu krmaču, a obaveza poljoprivrednika biće da vrate prasad u protivvrednosti krmača u periodu od dva prašenja, što će se naknadno regulisati ugovornom obavezom sa veterinarskim stanicama.

Opština Trstenik je za 2014. predvidela, kao i prošle godine, subvencionisane kredite za poljoprivrednike, kao i podelu sadnica višanja.

Ugovori sa zaintresovanim poljoprivrednicima za sadnice višnje biće potpisani u petak 28. marta.

Agrarni budžet opštine Trstenik za 2014. godinu iznosi oko 38 miliona dinara.

NazadSve vesti


17381819