Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

01.04.2014. - Srpskom džemu bronza na svetskom takmičenju

Domaći džem od pomorandže “Bakina Tajna” osvojio je bronzanu nagradu na najprestižnijem svetskom festivalu marmelade – Dalemain u Velikoj Britaniji, Kumbrija, saopštila je kompanija “Fudlend”. Džem “Bakina Tajna” jedini je proizvod iz Srbije koji se našao u konkurenciji od 700 proizvođača iz svih krajeva sveta.

Osvojivši nagradu, džem proizveden u Srbiji dobio je specijalnu promotivnu nalepnicu za kvalitet i našao se na prestižnoj listi najboljih proizvoda iz sveta.

Sudije iz Velike Britanije ocenile su džem od pomorandže Bakina tajna, čije je učešće podržao čuveni trgovinski lanac “Fortnum&Mason”, najvećom ocenom za izgled i aromu.

“Ukus je jak, sa bogatom aromom pomorandže”, zaključeno je u obrazloženju nagrade.

Festival je po deveti put organizovala britanska kuća “Dalemain & Fortnum & Mason”, na čuvenom imanju Daleman u oblasti Kumbrija, poznatoj po dugoj tradiciji proizvodnje kvalitetne marmelade.

Festival je postao najznačajniji događaj na kome se okupljaju svi svetski proizvođači marmelada, a ove godine za učešće je pristiglo više od 2.000 tegli marmelada.

Među pristiglim ukusima našli su se: limun i med, pomorandža i viski, limun i šampanjac, limun, kruška i vanila, pomorandža i čokolada, pomorandža, limun i đumbir.

NazadSve vesti


16397170