Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

31.03.2014. - Pravilnik o vraćanju granice aflatoksina u mleku sledeće nedelje

“Sledeće nedelje možemo očekivati zvanično potpisan Pravilnik i konačno rešavanje problema sa aflatoksinom”, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić nakon obilaska mlekare Ekomlek u Kaoniku.

Ministar poljoprivrede saopštio je da su danas potpisane sve saglasnosti za promenu i vraćanje granice aflatoksina na 0,05 mikrograma po kilogramu.

Generalni sekretar Evropske mlekarske asocijacije Aleksander Anton, koji je u poseti Srbiji, istakao je da je ministar Glamočić "poznat u Briselu po svojoj dinamici u radu i rešavanju problema" i dodao da je asocijacija upoznata sa problemom aflatoksina u Srbiji.

"Može se reći da je situacija pod kontrolom ministarstva poljoprivrede, kao i da se rešava na pravi način", rekao je Anton.

Glamočić je podsetio da je Ministarstvo poljoprivrednicima isplatilo sve subvencije na vreme, kao što je ranije i obećano, istakavši da će tako biti i ubuduće.

Govoreći o prolećnoj setvi, Glamočić je naveo da je ona u toku i da se odvija uspešno.

„Ministarstvo poljoprivrede i Vlada su danas zauzeli stav za kupovinu dizel goriva što je privlačilo ogromnu pažnju poljoprivrednika. Poljoprivrednici će moći da kupe gorivo na svim pumpama gde god oni to budu želeli, a priznavaće im se računi od 1. januara do kasne jeseni ove godine“, objasnio je Glamočić.

On je dodao da će registrovana gazdinstva dobiti 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva i 3.000 dinara za kupovinu mineralnog đubriva.

NazadSve vesti


17311273