Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

28.03.2014. - „Dan mleka“ na novosadskom Poljoprivrednom fakultetu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije prof.dr Dragan Glamočić otvoriće u subotu, 29. marta 2014. godine u 9.30 časova na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, naučno-stručni skup „Dan mleka“ kojim se ujedno obeležava 60 godina postojanja ove visokoškolske ustanove.

Osim ministra Glamočića, događaju će prisustvovati gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, generalni sekretar Evropske mlekarske asocijacije (EDA) Aleksander Anton, predsednica Udruge hrvatskih prerađivača i otkupljivača mlijeka Rašeljka Maras, kao i domaći i međunarodni eksperti iz oblasti nauke, tehnologije, prerade, farm - menadžmenta i politike Evropske unije.

Tema skupa su regulatorne reforme koje utiču na dinamiku i razvoj mlekarskog sektora kao i izazovi koji očekuju farmere i mlekare u dostizanju standarda EU sa posebnim akcentom na kvalitet mleka. Najuspešnijim proizvođačima mleka biće dodeljene nagrade “Zlatno zvono”.

Organizator događaja je Departman za stočarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srbije, Nacionalnom asocijacijom prerađivača mleka - SEDA, Centralnom asocijacijom proizvođača mleka Vojvodina i Centralnim udruženjem odgajivača goveda simentalske rase.

NazadSve vesti


17311339