Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

25.03.2014. - Javni poziv za prijavu projekata – Program podrške jačanju regionalne konkurentnosti u 2014. godini

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave raspisalo je Javni poziv za prijavu projekata koji će se realizovati u okviru Programa podrške jačanju regionalne konkurentnosti u 2014. godini.

Program se kroz dve mere realizuje u cilju jačanja regionalne konkurentnosti i ravnomernijeg regionalnog razvoja, unapređenja međuopštinske, međuregionalne, prekogranične i međunarodne saradnje kao i povećanja konkurentnosti u regionima i usklađivanja sa zahtevima standarda za proizvod i jačanje inovativnosti, i sufinansiranje učešća akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (ARRA) u projektima koji se finansiraju iz domaćih i međunarodnih izvora od značaja za regionalni i lokalni razvoj.

Sredstva za realizaciju Programa predviđena su Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2014. godinu i iznose 30.000 dinara i to 10.000 dinara za Meru povećanja regionalne i lokalne konkurentnosti i 20.000 dinara za Meru sufinansiranja učešća akreditovanih regionalnig razvojnih agencija u realizaciji regionalnih projekata.

U zavisnosti od mere, za korišćenje bespovratnih sredstava mogu se prijaviti srednja privredna društva koja su registrovana u Agenciji za privredne registre ili akreditovane regionalne razvojne agencije.

Program sprovodi Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj.

Projekti će se ocenjivati i rangirati u skladu sa Kriterijumima za ocenjivanje i odabir projekata. Ispunjenost uslova po Programu i Javnom pozivu utvrđuje Komisija za ocenjivanje i selekciju prijava. Komisija će razmatrati samo prijave projekata koje su potpune i blagovremeno podnete.

Rok za prijavu projekata ističe 1. oktobra 2014. godine.

NazadSve vesti


17381409