Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

25.03.2014. - Španski privrednici u poseti Srbiji

Delegacija 16 španskih kompanija posetiće Beograd od 25. do 27. marta ove godine sa ciljem pronalaženja mogućnosti za ulaganja i uspostavljanja saradnje sa srpskim partnerima. Ove kompanije pripadaju različitim sektorima među kojima su najzastupljeniji sektor infrastrukture, energetike, očuvanja životne sredine kao i sektor automobilske industrije. Posetu organizuje Španski institut za promociju spoljne trgovine u saradnji sa Ekonomsko-trgovinskim odeljenjem Ambasade Španije u Beogradu.

Zvaničan početak posete privredne delegacije održaće se 26. marta u hotelu Metropol u Beogradu. Prisutnima će se obratiti Njegova Ekselencija Ambasador Španije u Srbiji i u Crnoj Gori g. Arturo Laklaustra, direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) g. Vladimir Milenković, potpredsednik Privredne komore Srbije g. Mihailo Vesović, direktorka Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP) gđa Emilija Stefanović, kao i šef Ekonomsko-trgovinskog odeljenja Ambasade Španije u Srbiji g. Aitor Mate Rincón. Tokom svog obraćanja, direktor SIEPA-e će održati i prezentaciju o investicionim potencijalima Srbije.

Nakon uvodnog programa, španske firme će imati bilateralne sastanke sa lokalnim institucijama i firmama koje su zainteresovane za saradnju i uspostavljanje strateških partnerstava.

Srbija je glavni ekonomski partner Španije na Zapadnom Balkanu i interesovanje španskih firmi za Srbiju kao potencijalnu investicionu destinaciju je u konstantnom porastu. Trgovinska razmena poslednjih godina takođe beleži značajan porast. U 2013. godini španski izvoz u Srbiju iznosio 139,7 miliona evra, dok je izvoz srpskih proizvoda iznosio 93,2 miliona evra. Prema podacima Narodne banke Srbije visina španskih investicija u Srbiji u poslednje tri godine iznosila je 78,3 miliona evra.

NazadSve vesti


17308918