Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

19.03.2014. - Porodične farme oko Beograda šansa za razvoj grada

BEOGRAD - Šansa razvoja ruralnih delova grada upravo je u podsticanju razvoja malih poljoprivrednih gazdinstava.

Ovu tribinu organizovali su Privredna komora Beograda, Zadružni savez Beograda i Institut za primenu nauke u poljoprivredi - IPN, uz podrsku Minstarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ivan Sočo je ovom prilikom naglasio da zbog uloge malih poljoprivrednih gazdinstava Sekretarijat za poljoprivredu u svom fokusu ima porodična gazdinstva te je podsticaje usmerio za podizanje plastenika do 0,05 hektara i sisteme za navodnjavanje do jednog hektara zasada.

"Nastavicemo i u budućnosti da podstičemo formiranje i razvoj "porodičnih farmi" radi proizvodnje bezbedne i kvalitetnije hrane i očuvanja tradicije u proizvodnji prehrambenih proizvoda. Želimo da podsticanjem osnivanja "porodičnih farmi" utičemo na suzbijanje monopolizma i time damo šansu svim poljoprivrednicima na teritoriji grada Beograda da pokretanjem sopstvene proizvodnje utiču na razvoj celokupne poljoprivrede", istakao je Sočo.

Pored Ivana Soča, na tribini su učestvovalii i dr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, dr Snežana Janković, direktorka Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, i prof. dr Miladin Ševarlić sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.

NazadSve vesti


17310068