Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

14.03.2014. - Glamočić: Sačuvaćemo PIK- Bečej A.D.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić danas je rekao da će država pomoći opstanak PIK-a Bečej A.D. kako bi bila sačuvana proizvodnja i radna mesta u ovom za državu izuzetno važnom kombinatu.

„Pokušaćemo da napravimo dogovor sa poveriocima i da pregovaramo sa strateškim partnerima“, rekao je ministar Glamočić i dodao da država neće dopustiti da radnici ostanu na cedilu.

Napominjući da je problem PIK – Bečeja A.D. nastao „nesrećnom privatizacijom“ proteklih godina, on je istakao da se Ministarstvo poljoprivede aktivno uključilo u rešavanje tog problema na inicijativu prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

„Rešenje je nađeno i ono će biti predočeno već nakon formiranja nove Vlade“, rekao je ministar. On je naveo da će država „naći model kako da se dogovori sa ostalim mnogobrojnim poveriocima i strateškog partnera kako bi taj problem konačno bio rešen na zadovoljstvo zaposlenih, ali i društva u celini“.

PIK – Bečej A.D. koji je već skoro tri godine u stečaju, sada, prema rečima ministra, funkcioniše dosta dobro, a model za spašavanje tog kombinata predviđa da svi njegovi radnici ostanu zaposleni.

„To rešenje ima podršku i stečajnog upravnika i zaposlenih u PIK-u“, istakao je ministar Glamočić i dodao da nema govora o tome da će ta firma bankrotirati kako je ranije predviđano.

Ministar Glamočić je takođe posetio uspešne farme „Mužlai“ u Bačkom Gradištu, kao i „DŽigurski“ i „Agroprodukt Šinković“ u Bečeju, a potom razgovarao sa predstavnicima udruženja stočara o modelima za rešavanje problema u toj oblasti poljoprivrede.

NazadSve vesti


16397162