Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

11.03.2014. - "Dani vina" oživeli vinarstvo i vinogradarstvo

Vinska svečanost "Dani vina", koja se tradicionalno održava od 21. februara do 14. marta u selu Trešnjevica, pod Juhorom, tokom minulih 14 godina trajanja znatno je unapredila vinogradarstvo i vinarstvo u opštini Paraćin.

"Zahvaljujući ovoj smotri obnovljeni su brojnin zapušteni pođuhorski vinogradi i podignuti novi zasadi", izjavio je novinarima predsednik Organizacionog odbora "Dani vina" i član Opštinskog veća Skupštine opštine Paraćin, Vojkan Ristić.

Od kada je pre bezmalo deceniju ipo počela da se održava ova smotra izgrađene su tri privatne vinarije - u Glavici, Popovcu i Zabregi, i verujem da će ih u buduće biti više, kaže je Ristić.

Vinari su, kako dodaje, dosta naučili i o vinskoj kulturi i načinu spravljanja vina.

Pored vinogradara i vinara u "Danima vina" učestvuju i pesnici, kao i ucenici osnovnh škola koji pišu pesme na temu vina i vinograda, slikari, glumci. Sve je u službi razvoja ljubavi prema vinogradima.

"Dani vina" završavaju 13. i 14. marta Sajmom vina, koji će se održati u Hotelu "Petrus" i Paraćinu.

Reč je o Drugom sajmu vina, u organizaciji Turističke organizacije Paraćin, za koga je prijavljeno 80 proizvođača belih, crvenih i crnih vina iz cele Srbije.

NazadSve vesti


17308944