Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

11.03.2014. - Iz SFS 300 tona staklene ambalaže dnevno

Srpska fabrika stakla (SFS) Paraćin, sa dnevnom proizvodnjom od 300 tona staklene ambalaže, koja silazi sa modernih tehnoloških linija puštenih u rad u martu prošle i fabruaru ove godine, najavila je veliki povratak na srpsko i tržište regiona.

Predstavnik većinskog vlasnika SFS Međunarodnog konzorcijuma "Glas industri" iz Bugarske i Korporativno trgovinske banke iz Sofije Saša Blagojević, najavio je do kraja godine "završetak i drugog kruga investiranja i obnovu pogona za mašinsko - trgovačkog staklo".

Ove godine planirane su investicije u vrednosti 15.000.000 evra.

Menadzment SFS tvrdi da je od preuzimanja fabrike u modernizaciju uloženo više od 100.000.000 evra, a osim najvećih ulaganja u liniju B1 puštenu u rad u martu prošle godine i liniju L5, puštenu u rad prošlog meseca, izgrađena je laboratorija za kontrolu kvaliteta, novi magacin gotove robe, kompresoraska stanica, sistem za video nadzor, novi sistem za iskorišćavanje toplotne energije iz peći...

Zahvaljujući ovim investicijama, koje su oko 7.000.000 evra veće od predviđenih privatizacionim ugovorom, proizvodnja ambalažnog stakla je povećana četiri puta, ističu u rukovodstvu SFS Predsednik opštine Saša Paunović je ocenio da "će u nekim narednim godinama", ukoliko SFS bude uspešno poslovala, biti i novih zapošljavanja pre svega mladih stručnjaka".

"U SFS ni plate ne bi trebalo da budu male, a takva fabrika će generisati i nova radna mestra u fabrici ali kroz aktivnosti trećih lica, firmi koje će raditi za Staklaru", rekao je Paunović novinarima.

NazadSve vesti


16349308