Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

10.03.2014. - Radionica "Rusija-Srbija: Izvoz bez granica" - prehrambena industrija

U okviru jačanja ekonomske saradnje između Republike Srbije i Ruske Federacije, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) je 9. januara 2014. godine organizovala uspešne poslovne susrete između srpskih privrednika i potencijalnih ruskih kupaca. Više od 100 srpskih izvoznih kompanija sastalo se sa ruskom delegacijom u cilju povećanja izvoza srpskih prehrambenih proizvoda na zahtevno rusko tržište. Sastanku su prisustvovali predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, i predsednik skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović.

Zaključak poslovnih susreta je da su našim privrednicima potrebne dodatne informacije o zakonskoj i finansijskoj regulativi kako bi se obezbedio nesmetan plasman srpskih proizvoda na tržište Ruske Federacije.

U skladu sa izraženim potrebama naših privrednika, SIEPA u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizuje 13. marta 2014. godine radionicu "Rusija-Srbija: Izvoz bez granica" u Privrednoj komori Srbije, Resavska 15, sa početkom u 9.00 časova.

Na osnovu predloga i sugestija privrednika, na radionici će se obrađivati sledeće teme: finansije, logistika, carina, zakonska regulativa, sanitarna kontrola, marketing, maloprodaja i sertifikacija. Na radionici će učestvovati ruski stručnjaci iz radne grupe koja je zadužena za rešavanje svih tehničkih i proceduralnih problema na koje naši privrednici nailaze prilikom izvoza u Rusku Federaciju.

U cilju efikasnosti, pozivamo Vas da nam, ukoliko ste zainteresovani, do utorka 11. marta potvrdite Vaše prisustvo elektronskim putem na sledeće e-mail adrese igor.novakovic@siepa.gov.rs ili olivera.curcin@siepa.gov.rs.

Ovde možete da preuzmete kompletan Poziv za radionicu "Rusija-Srbija: Izvoz bez granica".

NazadSve vesti


17311387