Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

04.03.2014. - Poljoprivrednicima isplaćeno 1,2 milijarde dinara duga

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je danas da je poljoprivrednicima isplaćeno blizu 1,2 milijardi dinara na ime prenetih obaveza po osnovu subvencija iz 2013. godine i najavilo da će isplata svih zaostalih dugovanja biti završena u naredna dva meseca.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo od 30. januara ove godine, kada je stupila na snagu Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, isplatilo ukupno 1,19 milijardi dinara poljoprivrednicima po osnovu subvencija koje se odnose na prenete obaveze iz 2013. godine, kao i obaveza koje dospevaju u 2014, a na osnovu podnetih zahteva po pravilnicima iz prošle godine.

Najznačajnije isplate odnose se na podsticaje u stočarstvu u ukupnom iznosu od 1,12 milijarde dinara.

Kako je precizirano, od tog iznosa poljoprivrednim proizvođačima isplaćena je i trećina iznosa koja se odnosi na isplatu premije za mleko za četvrti kvartal (oko 380 miliona dinara), što je u poslednje tri godine najranija isplata ka poljoprivrednicima koji se bave tom vrstom poljoprivrede.

Dug ka poljoprivrednim proizvođačima ove godine, kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, najmanji je u poslednjih pet godina.

NazadSve vesti


17311525