Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

03.03.2014. - Grad Čačak - FRA spremno dočekuje 30.juni

Fabrika reznog alata u Čačku spremno dočekuje 30. jun kada ističe rok za restruktuiranje preduzeća u Srbiji. Direktor FRA Milan Vidaković kaže za Ozonpress da je poslovodstvo posvećeno pronalaženju poslovnih partnera i posla kako bi spremno dočekali istek roka za restruktuiranje.

Po važećem zakonu, krajem juna ističe rok za restruktuiranje firmi gde spada i FRA. Ne mislim da je taj rok zakovan i da se neće menjati s obzirom da imamo izbore i tehničku vladu koja funkcioniše. Očekuje se donošenje Zakona o stečaju i privatizaciji nakon čega će biti jasniji dalji potezi države. FRA je predala ličnu kartu preduzeća, nevezano za smenu prethodnog ministra po čijim smo nalozima i radili, i ne verujem da će se tu nešto i menjati. Spremni čekamo kraj juna u svakoj situaciji. Naša osnovna preokupacija je bavljenje poslom i ugovaranje novih. Krajem prošle godine ugovorili smo poslove za prvi kvartal ove godine. Obezbeđenost posla nije na zadovoljavajućem nivou ali očekujem da ćemo u narednih mesec dva dogovoriti posao za prvi deo godine, kaže Vidaković.

Da bi FRA pozitivno poslovala neophoodno je da ima obrt posla od oko 6 miliona evra. Prema rečima direktora Vidakovića, prošle godine fabrika je imala realizaciju od pet miliona evra.

- Prošle godine realizacija fabrike je bila pet miliona evra a da bi firma pozitivno poslovala neophopdno je da imamo obrt od šest miliona evra. Ove godine smo napravili ambiciozan i realan plan koji treba da nam obezbedi pozitivno tekuće poslovanje. Nama je odgovarao potez ministra da se stari dugovi i stare obeveze očiste i da budemo firma na zdravim nogama za potencijalnog partnera i privatizaciju. Sada se to malo odužilo i kako će se to završiti videćemo, kaže Vidaković.

Prema njegovim rečima nijedna firma u restruktuiranju nije dobijala novac od Vlade Srbije još od 30. avgusta prošle godine, odnosno dolaskom novog ministra privrede Saše Radulovića

NazadSve vesti


17617049