Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

04.02.2014. - Sedam domaćih firmi na sajmu u Berlinu

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo zajedno sa Fondom za podršku investicija u Vojvodini, predstaviće potencijale poljoprivredne proizvodnje Vojvodine na sajmu "Fruit logistica", koji se održava u Berlinu od 5. do 8. februara 2014. godine. Na sajmu će se predstaviti i sedam domaćih firmi koje se bave proizvodnjom i prodajom svežeg voća i povrća.

Cilj nastupa na ovom poznatom sajmu je promocija domaćeg poljoprivrednog proizvoda i plasiranje proizvoda onih kompanija koje su prošle konkurs za nastup na stranim tržištima, pre svega Rusije i zemalja EU. To su kompanije "Ripe Fruit Farm" iz Selenče, "Evropa Fruit" i "Dobro voće" iz Novog Slankamena, "Agrofructus – Vip" iz Kaća, "Atos Fructum" iz Male Remete i "Sirmium Fruit", te "Green Group" iz Šida. Ove kompanije ukupno proizvedu 17.000 tona voća i povrća godišnje., saopšteno je iz pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu.

 

Kako se navodi u saopštenju, sajam "Fruit logistica" je vodeći međunarodni sajam svežeg voća i povrća, koji omogućava upoznavanje sa najnovijim dostignućima svetskih proizvođača i distributera voća i povrća iz oblasti pripreme i plasmana proizvoda na tržište, uključujući pakovanje, sortiranje, transport, logistiku, skladištenje, reciklažu, kontrolu kvaliteta, marketing i drugo.

NazadSve vesti


17311415