Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

28.01.2014. - Javni poziv Odeljenja za poljoprivredu

Odeljenje za poljoprivredu uputilo je javni poziv odgajivačima krava i junica da podnesu zahteve za isplatu regresa za prvo veštačko osemenjavanje


Odeljenje za poljoprivredu uputilo je javni poziv odgajivačima krava i junica da podnesu zahteve za isplatu regresa za prvo veštačko osemenjavanje u ovoj godini.

 

Vlasnici umatičenih grla sa prebivalištem na teritoriji grada Kragujevca dobiće regres u visini od 1.500 dinara po jednom priplodnom grlu za prvo veštačko osemenjavanje.

 

Uslov za ostvarivanje regresa je da vlasnik ili član njegovog domaćinstva nemaju neizmirene obaveze prema Direkciji za robne rezerve i agrarnom budžetu grada.

 

Obrazac za zahtev preuzima se u kancelariji Odeljenja za poljoprivredu broj 410, u Domu sindikata, gde odgajivači mogu saznati koju dokumentaciju moraju da prilože.

 

Rok za podnošenje zahteva je 1. novembar ove godine.


 

Kompanija Knjaz Miloš saopštila je danas da je Evropska unija odobrila da se mineralna voda 'Akva Viva' nađe na listi odobrenih mineralnih voda na tržištu EU.

"Nakon srpske mineralne vode Knjaz Miloš, sada je i Akva Viva zvanično priznata i prepoznata kao voda vrhunskog kvaliteta u državama EU", navodi se u saopštenju te kompanije.

 

Dodaje se da svake godine, Komisija EU objavljuje listu prirodnih mineralnih voda priznatih od strane država članica EU, a u skladu sa direktivom o eksploataciji i prodaji prirodnih mineralnih voda Evropskog parlamenta i Saveta.

 

NazadSve vesti


17381798