ProCredit banka – odgovoran partner u razvoju malih i srednjih preduzeća

ProCredit banka posluje u Srbiji od 2001. godine kao jedna od 22 finansijske institucije članice ProCredit grupe. Kao razvojno orijentisana i društveno odgovorna institucija, ProCredit banka je prepoznatljiva po podršci malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i poljoprivrednicima, ali i razvoju kulture štednje, pružanju kvalitetnih bankarskih usluga za stanovništvo i negovanju i stalnom unapređenju saradnje sa zajednicom u kojoj posluje.
Za osam godina poslovanja u Srbiji, ProCredit banka je značajno porasla, otvorila više od 85 novih ekspozitura, zaposlila blizu 2.000 mladih stručnjaka, ali visok kvalitet usluge i briga o klijentima su ostali naša suština.

U svom poslovanju ProCredit banka se rukovodi principima odgovornog bankarstva, koje pored kvalitetne bankarske usluge za sve klijente podrazumeva spremnost stručnjaka ProCredit banke da svakom klijentu pomognu savetom, kao i konstantan rad na edukaciji, a sve u cilju promovisanja odgovornog stava prema ličnim i finansijama preduzeća. Zaposleni banke svaki zahtev klijenta posmatraju kao zaseban slučaj i trude se da u razgovoru sa njim dođu do rešenja koje će na najadekvatniji način odgovoriti na njegove realne potrebe i mogućnosti.

Pored male privrede, ProCredit banka kreditima podržava i razvoj poljoprivrede, kako individualnih poljoprivrednih proizvođača, tako i poljoprivrednih zadruga i preduzeća. Banka svim klijentima omogućava širok spektar usluga, koji uključuje vođenje tekućih računa, različite modele štednje, obavljanje platnog prometa u zemlji i inostranstvu, kredite, platne kartice i elektronsko bankarstvo.

Trajno opredeljenje ProCredit banke je da radi na unapređenju međusobnog poverenja i saradnje sa svim preduzećima, preduzetnicima, poljoprivrednicima i građanima, kao i da podržava razvoj zajednice čiji je deo, kroz projekte usmerene na poboljšanje uslova za život svih. To obuhvata učešće ili pokretanje projekata koji podstiču stvaralaštvo i obrazovanje, bolju zdravstvenu zaštitu, pomoć deci i odraslim osobama sa posebnim potrebama, kao i zaštitu životne sredine.

Dalje negovanje ovakvog pristupa i ovih vrednosti najbolja je potvrda rešenosti banke da bude pouzdan partner i dobar komšija i uverenja da je bankarstvo lični odnos zasnovan na međusobnom poverenju i uvažavanju.